+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Dita Botërore e përdorimit (jo) racional të antibiotikëve

  Këtë vit, Dita evropiane e ndërgjegjësimit për antibiotikët festohet më 18 Nëntor në të gjithë Evropën. Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (European Centre for Disease Prevention and Control) filloi ta shënojë këtë ditë në vitin 2008...

Sot shënohet Dita Botrore e Farmacistëve

Farmacistët janë profesionistë të shëndetit që kanë një rol të rëndësishëm në ofrimin e shërbimeve dhe kujdesit efektiv për pacientin. Ata kanë njohuri dhe aftësi që mundësojnë promovimin e shëndetit publik duke i informuar siç duhet pacientët për terapinë që ata marrin,...

Njoftim për të gjithë IPSH Barnatoret në RMV

Në vegzën më poshtë mund të shkarkoni njoftimin për të gjithë IPSH Barnatoret në RMV, që është lëshuar nga Ministria e Shëndetësisë, e që ka të bëjë me të gjithë personat juridik të IPSH Barnatoreve që kryejnë shitblerje me pakicë të barnave dhe pajisjeve mjekësore, për barnat që përmbajnë substancë aktive azithromycin.

Koha e punës në arkivin MALMED

Të nderuar! Ju njoftojmë se në arkivin e Agjencisë së Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, dorëzimi i dokumentacionit do të kryhet nga e hëna deri të premten, prej ora 08:00 deri më ora 15:00. Me respekt, Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore

Безбедносна информација за Medaxone (ceftriaxone) 2 g, прашок за раствор за инјектирање или инфузија

До: СИТЕ ЗДРАВСТЕВЕНИ РАБОТНИЦИ Предмет: Известување До Агенцијата за лекови и медицински средства од страна на повеќе здравствени установи од секундарна и терциерна здравствена заштита пристигнаа пријави за сериозни несакани реакции од лекот Medaxone (ceftriaxone) 2...

Работилница за имплементација на Европската легислатива за фармаковигиланца

Во организација на Европската Комисија и Агенцијата за лекови и медицински средства на 08 и 09 октомври 2018 година во Хотел Холидеј ИН во Скопје се одржа дводневна TAIEX работилница за имплементација на Европската легислатива  за фармаковигиланца. Учесници на...