+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Sot shënohet Dita Botrore e Farmacistëve

Farmacistët janë profesionistë të shëndetit që kanë një rol të rëndësishëm në ofrimin e shërbimeve dhe kujdesit efektiv për pacientin. Ata kanë njohuri dhe aftësi që mundësojnë promovimin e shëndetit publik duke i informuar siç duhet pacientët për terapinë që ata marrin,...

Известување до корисниците на EXIM системот за увоз-извоз на лекови и медицински средства

Почитувани корисници на ЕКСИМ едношалтерскиот систем за дозволи за увоз извоз на лекови и медицински срества Ве потсетуваме на законската основа при поднесување на барањата за увоз да се доставуваат во прилог документите согласно член 4 од ПРАВИЛНИК ЗА СОДРЖИНАТА НА...

Njoftim për publikun

Të nderuar pacientë, Gjatë periudhës së pandemisë COVID-19, Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, në interes të shëndetit publik dhe përdorim të sigurtë të barnave, u përkujton udhëzimet e dhëna nga Ministria e Shëndetësisë për përdorimin racional të antibiotikëve,...

Koha e punës në arkivin MALMED

Të nderuar! Ju njoftojmë se në arkivin e Agjencisë së Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, dorëzimi i dokumentacionit do të kryhet nga e hëna deri të premten, prej ora 08:00 deri më ora 15:00. Me respekt, Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore

Работилница за имплементација на Европската легислатива за фармаковигиланца

Во организација на Европската Комисија и Агенцијата за лекови и медицински средства на 08 и 09 октомври 2018 година во Хотел Холидеј ИН во Скопје се одржа дводневна TAIEX работилница за имплементација на Европската легислатива  за фармаковигиланца. Учесници на...

Lista e përditësuar e barnave nga importi paralel

Почитувани, Во прилог се наоѓа нова ажурирана листа на лекови од паралелен увоз со важност до 07.11.2017 година. Со почит, Агенција за лекови и медицински средства Превземи го...