+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Trajnim i avancuar virtual tre ditor i organizuar nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA)

Во рамките на Инструментот за прет-пристапна помош (ИПА) Европската агенција за лекови (ЕМА) од 12-ти до 14-ти април одржа тридневна напредна обука за Агенциите за лекови. На обуката присуствуваа претставници од Агенциите за лекови од регионот и пошироко. Темите кои...

Dixhitalizimi i procedurave në MALMED

  Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) се одржа состанок на зам. Директорот М-р фарм. спец. Роберт Бекироски со раководителите на секторите при МАЛМЕД. МАЛМЕД е во завршна фаза на дигитализација на голем дел од работните процеси....

"Casual Friday“ në MALMED

Duke filluar nga viti i ri 2020, Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore filloi aktivitetin “Casual Friday” ku përveç shoqërimit mes punonjësve, çdo të premte, organizohen trajnime “In-house” gjatë së cilave shkëmbehen njohuri dhe përvoja të cilat do të ishin në favor të punonjësve të MALMED-it.