+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Три-дневна напредна виртуелна обука организирана од Европската агенција за лекови (ЕМА)

Во рамките на Инструментот за прет-пристапна помош (ИПА) Европската агенција за лекови (ЕМА) од 12-ти до 14-ти април одржа тридневна напредна обука за Агенциите за лекови. На обуката присуствуваа претставници од Агенциите за лекови од регионот и пошироко. Темите кои...

Дигитализација на постапки кои што се водат во МАЛМЕД

  Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) се одржа состанок на зам. Директорот М-р фарм. спец. Роберт Бекироски со раководителите на секторите при МАЛМЕД. МАЛМЕД е во завршна фаза на дигитализација на голем дел од работните процеси....

Европска Агенција за лекови организираше онлајн обука за вработените на МАЛМЕД

Агенцијата за лекови и медицински средства во соработкa со Европската Агенција за лекови (ЕМА) на 19-ти и 20-ти Октомври реализираше онлајн обука за своите вработени.   При тоа вработените од МАЛМЕД имаа можност да се запознаат со функционирањето на регулаторниот...

„Casual Friday“ во МАЛМЕД

Со почеток на новата 2020-та година, во МАЛМЕД се воведе „Casual Friday“ каде што покрај дружењето помеѓу вработените, секој петок се организираат и „In-house“ обуки каде што се споделуваат знаење и искуства кои се во корист на вработените во МАЛМЕД. Овој петок се...