+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Më 03.07.2020, Komisioni Evropian me kusht ka aprovuar vendosjen e barit në treg remdesivir për trajtim ndaj COVID-19 tek të rriturit dhe adoleshentët mbi 12 vjeç me pneumoni që kanë nevojë plotësuese për oksigjenim.

Kjo pritej duke marrë parasysh rekomandimet e dhënë nga Komisioni i Barnave (CHMP) në Agjencinë Evropiane të Barnave më 25.06.2020, duke lejuar kështu vendosjen në treg të remdesivir në vendet anëtare të BE-së por edhe në vendet e tjera në përputhje me legjislacionin e tyre kombëtar.