+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Известување до сите веледрогерии и Приватни здравствени установи-Аптеки

Почитувани,        Во услови на пандемија со корона вирус COVID-19, Агенцијата за лекови и медицински средства Ви укажува на доследно почитување и придржување до одредбите од Законот за лековите и медицинските средства („Службен весник на РМ” бр. 106/07, 88/10, 36/11,...

Соопштение за јавност

Почитувани пациенти, Во време на пандемија со COVID-19, Агенцијата за лекови и медицински средства, во интерес на јавното здравје и безбедна примена на лековите, Ве потсетува на насоките дадени од Министерството за здравство за рационално користење на антибиотици,...

Соработка за време на пандемискиот период Македонија – Косово

  Соработка за време на пандемискиот период, Македонија – Косово. Денес кај директорот Љирим Шабани гостуваше главниот извршен директор на Косовската Агенција за медицински производи и опрема, Ардијан Ругова. На оваа средба се разговараше за меѓусебна соработка...

ВИРТУЕЛНА СТУДИСКА ПОСЕТА НА ВРАБОТЕНИ ОД МАЛМЕД ВО ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ПОДДРЖАНА ОД СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) игра клучна улога во поддршката на земјите во зајакнувањето на нивните регулаторни системи и промовирање на правичен пристап до квалитетни, безбедни, ефикасни и достапни лекови и други здравствени технологии . Во таа насока под...

Работен состанок по меѓу двата директора, Љирим Шабани и Улбер Села

Љирим Шабани, директор на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) имаше работен состанок со директорот на Агенција за примена на јазикот, Улбер Села. На состанокот се дискутираше за имплементација на Законот за употреба на јазиците во работата на МАЛМЕД, и...

Соопштение до сите ПЗУ Аптеки

До: ПРИВАТНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ – АПТЕКИ   Почитувани, Согласно Заклучокот од Четвртата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на ден 14 септември 2020 година, Агенцијата за лекови и медицински средства е задолжена да изврши засилен инспекциски...