+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Денес се одбележува Светскиот ден на фармацевтите!

Фармацевтите се здравствени професионалци кои имаат значителна улога во обезбедувањето на ефикасна грижа за пациентите. Тие имаат знаења и вештини кои овозможуваат унапредување на јавното здравје преку соодветно информирање на пациентите за терапијата што ја примаат,...

Продлабочување на соработката на МАЛМЕД со невладиниот сектор

Денеска во просториите на МАЛМЕД, заменик Директорот М-р фарм. спец Роберт Бекироски одржа средба со Биба Додева, претседател на македонското здружение за борба против ракот „Борка“. Во текот на состанокот г-ѓа Додева информираше за успешните реализирани проекти,...

Дигитализација на постапки кои што се водат во МАЛМЕД

  Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) се одржа состанок на зам. Директорот М-р фарм. спец. Роберт Бекироски со раководителите на секторите при МАЛМЕД. МАЛМЕД е во завршна фаза на дигитализација на голем дел од работните процеси....

Средба со директорот на Фондот за здравство

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) г. Лирим Шабани оствари средба со директорот на Фондот за здравство, г. Фатон Ахмети за координација за актуелните здравствени теми во земјава во врска со вирусот COVID-19, каде на истиот состанок...

ЕМА објави нов потсетник за ризиците поврзани со употребата на хлорокин и хидроксихлорокин при лекување на болеста COVID-19

Во продолжение на претходното известување кое е достапно тука, Европската Агенција за лекови (ЕМА) објави нов потсетник за ризиците поврзани со употребата а хлорокин и хидроксихлорокин при лекување на болеста COVID-19, како и потребата од зголемен надзор врз...

УЛОГАТА И АКТИВНОСТИТЕ НА ФАРМАЦЕВТИТЕ ВО АПТЕКА ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈАТА НА COVID 19

Фармацевтскиот факултет-УКИМ Скопје во соработка со АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ И МЕДИЦИНСКИ СРЕДСТВА неодамна го почнаа проектот под наслов „УЛОГАТА И АКТИВНОСТИТЕ НА ФАРМАЦЕВТИТЕ ВО АПТЕКА ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈАТА НА COVID 19“. Активности во врска со проектот се веќе започнати и...