+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Одлука за повлекување на готовиот лек Cerezyme Amp 400E и раствор за инјектирање Solcoseryl

Почитувани, Ве известуваме дека директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства донесе О Д Л У К А За повлекување од промет на следните серии на лекови заради отстапување од пропишаните стандарди за квалитет: -Cerezyme cialis 20mg Amp 400E (imiglucerase)...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 15/2016 – за вработување на 15 државни службеници од Група I, подгрупа I во „Агенција за лекови и медицински средства “

Почитувани, Агенцијата за лекови и медицински средства, објави јавен оглас за вработување на неопределно време на 15 државни службеници во Агенција за лекови и медицински средства. Јавниот оглас е објавен во дневните весници: „Нова Македонија“, „Дневник“ и „Коха“ на...

Измена на јавен оглас бр. 15/2016, објавена во дневните весници Нова Македонија, Дневник и Коха на 23.09.2016 година

Агенција за администрација На барање на Агенцијата за лекови и медицински средства се менува јавниот оглас за вработување на административен службеник по јавен оглас бр. 15/2016 за работно место бр 5. УПР 0101Г01000 Самостоен референт-технички секретар, Одделение за...

Известување за намалување на цените на оригинаторните и иновативните лекови

Почитувани, Во врска со ревизијата на цените на лековите од 15 октомври 2016 година, а во согласност со Методологијата за начинот на формирање на цените на лековите, Министерството за здравство Ве известува дека од утре 01.11.2016 почнуваат да важат новите цени за...

Ажурирана листа на лекови од паралелен увоз

Почитувани, Во прилог се наоѓа нова ажурирана листа на лекови од паралелен увоз со важност до 26.05.2017 година. Со почит, Агенција за лекови и медицински средства Превземи го...