ЕМА објави нов потсетник за ризиците поврзани со употребата на хлорокин и хидроксихлорокин при лекување на болеста COVID-19

Во продолжение на претходното известување кое е достапно тука, Европската Агенција за лекови (ЕМА) објави нов потсетник за ризиците поврзани со употребата а хлор...