+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Во рамките на Инструментот за прет-пристапна помош (ИПА) Европската агенција за лекови (ЕМА) од 12-ти до 14-ти април одржа тридневна напредна обука за Агенциите за лекови. На обуката присуствуваа претставници од Агенциите за лекови од регионот и пошироко.

Темите кои се презентираа се однесуваа на:

Евалуација на досието на нов лек – приказ на случај

Евалуација на досие за генерички и биослични лекови – приказ на случај

КОВИД -19 вакцини: авторизација, употреба и вигиланца

Борба против антимикробната резистенција

Спроведување на  инспекција на добрата клиничка пракса и добрата пракса во фармаковигиланцата – приказ на случаи

Ова беше одлична можност за вработените на МАЛМЕД да ги зајакнат своите капацитети во клучните сегменти од своето работење.