+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

 

Соработка за време на пандемискиот период, Македонија – Косово. Денес кај директорот Љирим Шабани гостуваше главниот извршен директор на Косовската Агенција за медицински производи и опрема, Ардијан Ругова. На оваа средба се разговараше за меѓусебна соработка меѓу двете институции, особено се завземаа за соработка во периодот на пандемијата КОВИД-19. Од овој плоден состанок на двете земји, од директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства во РCМ, Љирим Шабани и началникот на Косовската Агенција за медицински производи и опрема, Ардијан Ругова беше одлучено ваквите средби да продолжат во иднината.