+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Љирим Шабани, директор на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) имаше работен состанок со директорот на Агенција за примена на јазикот, Улбер Села.

На состанокот се дискутираше за имплементација на Законот за употреба на јазиците во работата на МАЛМЕД, и се дискутираше за интересот на граѓаните како потрошувачи, како може упатствата за употреба на лекови и медицински средства да бидат напишани на официјалните јазици.

Средбата беше искористена за реафирмација на интересот за соработка помеѓу Агенција за примена на јазикот и МАЛМЕД, преку понудување консултации и помош при јазични прашања, како и лекторирање на службени акти, формулари и лиценци од областа на работата на МАЛМЕД.

Двете страни ветија дека ќе ја интензивираат соработката и ќе продолжат со меѓусебниот дијалог.