+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

МАЛМЕД како регулаторно тело одговорно за обезбедување на квалитетни и безбедни лекови и медицински средства на територијата на Република Северна Македонија внимателно ги следи состојбите на локално и на глобално ниво поврзани со пандемијата со COVID 19, посебно ги следи предупредувањата во однос на лековите и медицинските средства кои доаѓаат од Светската Здравствена Организација со цел превенирање на појавата на субстандардни/фалсификувани производи во нашата земја.

За повеќе информации во врска со предупредувањата од СЗО кликнете тука