+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Во продолжение на она што досега МАЛМЕД го објавуваше како информации од СЗО  поврзани со предупредувањата за појава на фалсификувани производи кои се однесуваат на лекување и дијагностицирање на COVID 19 ја проследуваме и оваа информација на СЗО за неколку фалсификувани ин витро дијагностици (IVDs) за SARS-CoV-2 во контекст на тестирање за COVID-19.

За повеќе информации во врска со предупредувањата од СЗО кликнете тука