ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОВЛЕКУВАЊЕ ОД ПРОМЕТ НА ЛЕКОТ SoliPhar 5 mg и 10 mg филм-обложени таблети СО СЕРИИ SS117001A, SS117001B и SS217001A

Агенцијата за лекови и медицински средства Ве известува за повлекување на лек од промет и тоа: SoliPhar 5 mg филм-обложени таблети (30 филм-обложени таблети во блистер, в...

Известување за официјално започнување на функционирањето на ИНТЕГРИРАНИОТ ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМ во МАЛМЕД

Во пресрет на  четвртиот роденден на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), Ве известуваме дека одбележувањето на овој датум ќе биде посветено на от...

Средба со претставници на Фармацевтската комора на Р.Македонија

Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства Директорот на Агенцијата за лекови  Мр.фарм Роберт Бекироски  одржа состанок со претставници ...