+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства Директорот на Агенцијата за лекови  Мр.фарм Роберт Бекироски  одржа состанок со претставници на Фармацевтската комора на  Република Македонија и Асоцијацијата на болничките фармацевти.

На состанокот се дискутираше за улогата на болничките фармацевти во заштитата на јавното здравје како и за проблемите со кои тие се соочуваат во нивната секојдневна пракса. Во таа насока се констатираше дека  потребата од овој кадар е неопходна  во сите болници бидејќи  болничките фармацевти се здравствени работници и практикувањето на фармацевтските стручни знаења и вештини  е многу значајна  во болничката пракса.