+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со Амбасадорот на Република Турција НЕ Тулин Еркал Кара.

На средбата се разговараше за актуелната состојба во Фармацевскиот сектор во Република Македонија, за актуелностите во МАЛМЕД, како и за можностите за соработка со Турската Агенција за лекови и медицински средства (TITCK).