+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Производители на медицински средства

Производители на медицински средства во Република Северна Македонија

Р. бр. Производител на медицински средства Седиште медицински средства Град
1 АД АЛКАЛОИД Берово ул. Маршал Тито Бр.5 Берово производство на гази, завои Берово
2 АЛКАЛОИД АД – фармацевтска, хемиска, козметичка индустрија бул. Александар Македонски бр.12 раствори за хемодијализа, медицински рендген филмови, клиничко-биохемиски реагенси, гел за ултразвучна дијагностика, пелени за возрасни Скопје
3 ВЕМЕД с.Горно Оризари производство на компоненти што ќе се употребуваат за склопување на крвни линии за дијализа, помагала за администрација на течности и катетри, сетови за дијализа Велес
4 МАКСИ ЛС ДООЕЛ ул.А.Здравковски бр.28, Тетово производство на пелени, анатомски влошки, чаршафи за кревет, производи за мала и висока инконтиненција Тетово
5 МЕДИКАПЛУС Бул.Туристичка бр.94, Охрид производство на нестерилни завои Охрид
6 МОНТ ДООЕЛ ул. Скупи бр.3А производител на маски за еднократна употреба класа I Скопје
7 ОРТОПЕДИЈА ПАРТНЕР-ТИМ ДООЕЛ ул. „Методија Андонов-Ченто“ бр. 1, Гази Баба производител на ортопедски помагала наменети за индивидуални корисници Скопје
8 ОРТОПРО ЕТЕР ДОО ул.Боца Иванова бб, Бутел производител на ортопедски помагала Скопје
9 ОРТПЕДИЈА ИЛИНДЕН 96 ДООЕЛ ул.Романија бб производител на ортопедски помагала наменети за индивидуални корисници Скопје
10 ПАЛТЕКС АД- Делчево ул. Булевар Македонија бр.6, Делчево производител на повеќеслојни маски за еднократна употреба класа I Делчево
11 ПРО-ОРТОС МЕДИКАЛ ДООЕЛ ул.Водњанска бр.35 производител на ортопедски помагала наменети за индивидуални корисници Скопје
12 ФРОТЕКС КОМПАНИ ДООЕЛ- Делчево ул. Крсте Петков Мисирков бр.3, Делчево производител на повеќеслојни маски за еднократна употреба класа I Делчево
13 Центарот за ортотика и протетика СЛАВЕЈ АД ул.„Васил Ѓоргов“ бр. 45 производител на ортопедски помагала Скопје