+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Зам. Директорот на МАЛМЕД,  М-р фарм.спец Роберт Бекироски присуствуваше на 4 тиот по ред  Конгрес на фармацевти  со меѓународно учество под слоганот “ Моќта на фармацијата – Силата на нашето здравје” во Будва,  Република Црна Гора. 

На Конгресот зам. Директорот имаше можност да се сретне со директорите и претставниците од агенциите за лекови на Република Црна Гора, Србија, Хрватска и Малта, како и многу експерти во областа на фармацијата од регионот и пошироко. Учеството на овие конгреси  е од големо значење за размена на искуства во областа на фармацијата и начинот на функционирање на институциите. 

Наша заедничка цел е обезбедување квалитетна здравствена заштита и здружување во борба со вистинските предизвици со кои секојдневно се соочуваме. 

Секој нов предизвик е истовремено и нова можност  да испишеме  здрава, безбедна и праведна иднина за нашите пациенти.