+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Известување за безбедносна информација за лекови кои содржат метформин како активна супстанција    – објавено на 11.12.2019


Известување за безбедносна информација за лекот Flavamed – објавено на 15.11.2019


Дополнување на известувањето за безбедносна информација за лекови кои содржат ранитидин како активна супстанција – објавено на 06.11.2019

Дополнување на известувањето за безбедносна информација за лекови кои содржат ранитидин како активна супстанција – објавено на 15.10.2019

Дополнување на известувањето за безбедносна информација за лекови кои содржат ранитидин како активна супстанција – објавено на 27.09.2019

Известување за безбедносна информација за лекови кои содржат ранитидин како активна супстанција – објавено на 19.09.2019


Известување за безбедносна информација за лековите кои содржат валсартан како активна супстанција од поединечни серии на лекот контаминирани со N-нитросодиметиламин (NDMA) – објавено на 14.01.2019

Во прилог Ви го доставуваме преведениот документ објавен на веб страната на Европската Агенција за лекови (ЕМА) кој може да го превземете