+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Симпозиум -“Фармацевтска грижа: актуелности, можности и предизвици” / Simpozium – “Kujdesi farmaceutik: aktualitete, mundë dhe sfida”

Зам.Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) М-р фарм. спец Роберт Бекироски викендов присуствуваше на првиот симпозиум по фармација во организација на Факултетот за медицински науки на Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип  на кој...

Нека е честит 25 Септември Светскиот ден на Фармацевтите! / Gëzuar 25 Shtatorin, Ditë Botërore të Farmacistëve!

Светскиот ден на фармацевтите 25 Септември е ден кој се слави секоја година на глобално ниво со цел да им се оддаде признание и  почит на фармацевтите за нивниот значаен придонес во подобрувањето на јавното  здравје.Овој посебен ден ја нагласува сигинификантната улога...

Известување / Lајмërim

Би сакале да ја информираме јавноста и да апелираме за внимателно користење на лековите и истите да бидат само по препорака на лекар. Употребата на лекови по препораки на социјалните мрежи и влијанието на познати личности (инфлуенсери) им се наметнува на граѓаните и е...

Прв состанок на Националниот Совет за спроведување на националната стратегија за интегрирано гранично управување 2021-2025 / Mbledhja e parë e Këshillit Kombëtar për zbatimin e strategjisë kombëtare për menaxhimin e integruar të kufijve 2021-2025

На 30.06.2023 година во Владата на Република Северна Македонија, одржан е прв состанок на Националниот Совет за интегрирано гранично управување , формиран со Одлука на Владата на Република Северна Македонија, на седницата одржана на 09 март 2023 година. На истиот...

Ажурирање на позитивната листа на лекови по 15 години, со деблокирање на процесот на воведување нови лекови / Përditësimi i listës pozitive të barnave pas 15 vitesh, duke zhbllokuar procesin e futjes së barnave të reja

Денеска во Владата на Републикa Северна Македонија, се одржа состанок на кој присуствуваа Директорот на Агенција за лекови и медицински средства Mr.farm.spec Lirim Shabani, министерот за здравство, Фатмир Меџити, претседателот на Владата на Република Северна...