+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Симпозиум -“Фармацевтска грижа: актуелности, можности и предизвици” / Simpozium – “Kujdesi farmaceutik: aktualitete, mundë dhe sfida”

Зам.Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) М-р фарм. спец Роберт Бекироски викендов присуствуваше на првиот симпозиум по фармација во организација на Факултетот за медицински науки на Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип  на кој...

Нека е честит 25 Септември Светскиот ден на Фармацевтите! / Gëzuar 25 Shtatorin, Ditë Botërore të Farmacistëve!

Светскиот ден на фармацевтите 25 Септември е ден кој се слави секоја година на глобално ниво со цел да им се оддаде признание и  почит на фармацевтите за нивниот значаен придонес во подобрувањето на јавното  здравје.Овој посебен ден ја нагласува сигинификантната улога...