+389 2 5112 394 info@malmed.gov.mk
Select Page

Европска Агенција за лекови организираше онлајн обука за вработените на МАЛМЕД

Агенцијата за лекови и медицински средства во соработкa со Европската Агенција за лекови (ЕМА) на 19-ти и 20-ти Октомври реализираше онлајн обука за своите вработени.   При тоа вработените од МАЛМЕД имаа можност да се запознаат со функционирањето на регулаторниот...

Соопштение до сите ПЗУ Аптеки

До: ПРИВАТНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ – АПТЕКИ   Почитувани, Согласно Заклучокот од Четвртата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на ден 14 септември 2020 година, Агенцијата за лекови и медицински средства е задолжена да изврши засилен инспекциски...