Средба со Амбасадорот на Република Франција НЕ Кристиан Тимоние

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со Амбасадорот на Репуб...

Прв состанок на работната група за фармаковигиланца

На ден 09.11.2017 година во просториите на  Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), се одржа првиот состанок на работната група ко...

Одлука за повлекување на готовиот лек Cerezyme Amp 400E и раствор за инјектирање Solcoseryl

Почитувани, Ве известуваме дека директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства донесе О Д Л У К А За повлекување од промет на следните серии на лекови за...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 15/2016 – за вработување на 15 државни службеници од Група I, подгрупа I во „Агенција за лекови и медицински средства “

Почитувани, Агенцијата за лекови и медицински средства, објави јавен оглас за вработување на неопределно време на 15 државни службеници во Агенција за лекови и м...

Измена на јавен оглас бр. 15/2016, објавена во дневните весници Нова Македонија, Дневник и Коха на 23.09.2016 година

Агенција за администрација На барање на Агенцијата за лекови и медицински средства се менува јавниот оглас за вработување на административен службеник по јавен ...

Известување за намалување на цените на оригинаторните и иновативните лекови

Почитувани, Во врска со ревизијата на цените на лековите од 15 октомври 2016 година, а во согласност со Методологијата за начинот на формирање на цените на лековите, ...