Работилница за имплементација на Европската легислатива за фармаковигиланца

Во организација на Европската Комисија и Агенцијата за лекови и медицински средства на 08 и 09 октомври 2018 година во Хотел Холидеј ИН во Скопје се одржа дводневна TAI...

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОВЛЕКУВАЊЕ ОД ПРОМЕТ НА ЛЕКОТ SoliPhar 5 mg и 10 mg филм-обложени таблети СО СЕРИИ SS117001A, SS117001B и SS217001A

Агенцијата за лекови и медицински средства Ве известува за повлекување на лек од промет и тоа: SoliPhar 5 mg филм-обложени таблети (30 филм-обложени таблети во блистер, в...

Известување за официјално започнување на функционирањето на ИНТЕГРИРАНИОТ ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМ во МАЛМЕД

Во пресрет на  четвртиот роденден на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), Ве известуваме дека одбележувањето на овој датум ќе биде посветено на от...

Средба со претставници на Фармацевтската комора на Р.Македонија

Денес во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства Директорот на Агенцијата за лекови  Мр.фарм Роберт Бекироски  одржа состанок со претставници ...

Известување за безбедносна информација за лековите кои содржат валсартан како активна супстанција од поединечни серии на лекот контаминирани со N-нитросодиметиламин (NDMA)

На 05 јули 2018 година Европската Агенција за лекови (EMA) ги ревидира лековите кои во својот состав содржат активна супстанција валсартан, која е произведена од компа...

Ажурирана листа на лекови од паралелен увоз (до јуни 2018)

Почитувани, Во прилог се наоѓа нова ажурирана листа на лекови од паралелен увоз со важност до 11.06.2018 година. Со почит, Агенција за лекови и медицински средства Прев...

Работилници за подигање на свеста за пријавување на несакани реакции од употребата на лековите и медицинските средства

Во текот на минатата недела, на 07 и 08 мај 2018 година,  Агенцијата за лекови и медицински средства како дел од своите континуирани активности во делот на фармаковиги...