ИНВЕСТИЦИЈАТА ВО ЧОВЕЧКИ КАПИТАЛ Е ВРВЕН ПРИОРИТЕТ НА МАЛМЕД

Елизабета Белазелкоска Од пред извесно време сте назначени на престижната функција директор на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД). Каков предиз...

Среќна 2020!

Почитувани соработници, Драги пријатели,   Годината што ја завршуваме беше година на предизвици, со многу заложби, со многу спроведени проекти, повеќето заедно со ...

Eдукативно предавање во ЈЗУ УК за Радиотерапија и онкологија – Скопје

Kако дел од своите континуирани активности во делот на фармаковигиланцата, Агенцијата за лекови и медицински средства на ден 10.12.2019 година одржа едукативно преда...

ИНТЕРЕН ОГЛАС бр. 01/2019 за пополнување на работни места на административни службеници преку постапка за унапредување

  Агенцијата за лекови и медицински средства – Скопје, врз основа на член 48 став 4 од Законот за административи службеници („Службен весник на Република Македониј...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА-MedSafetyWeek

  Датум: 25 Ноември 2019 Контакт: Агенција за лекови и медицински средства (info@malmed.gov.mk)   Употреба на повеќе лекови истовремено? Поддржете ја кампањата на Агенцијата з...