Средба со претседателот на Сојузот на здруженија на дијабетичари на Р.Македонија

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со претседателот на Сојузот на здруженија на ди...

Гентамицин раствор за инјектирање (10mg/ml, 20mg/ml, 40mg/ml, 60mg/ml и 80mg/ml) – ризик за појава на несакани реакции од поединечни серии на лекот контаминирани со хистамин

Од декември 2015 година во повеќе земји членки на ЕУ пријавени се несакани реакции по употреба на производи кои ја содржат активната супстанција гентамицин сулфат ...

Средба со г-дин Никола Бертолини, раководител за соработка во Делегацијата на Европската Унија во Скопје

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски заедно со тим од вработените денес оствари с...

Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) го одбележа Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА

Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) го одбележа Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА и ја искажа подршката за луѓето кои живеат со оваа болест. О...

Средба со Амбасадорот на Република Франција НЕ Кристиан Тимоние

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со Амбасадорот на Репуб...

Прв состанок на работната група за фармаковигиланца

На ден 09.11.2017 година во просториите на  Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), се одржа првиот состанок на работната група ко...

Агенција за лекови и медицински средства на Р. Србија – 13-ти симпозиум

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средст...