Известување за започнување на обуки за новиот интегриран информатички систем на Агенцијата за лекови и медицински средства – МАЛМЕД

Почитувани, Ве известуваме дека Агенцијата за лекови и медицински средства во цел на унапредување на своите процеси за поефикасно,  побрзо и поедноставно спрове...

Средба со претставници од Здружението на приватни аптеки на Р.Македонија

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски заедно со тим од вработените денес оствари с...

СРЕДБА СО ДР. ЖИХАН ТАВИЛА, ПРЕТСТАВНИК НА СВЕТСКА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА И ШЕФ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА

Во просториите на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), Директорот М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со Претс...

Средба со претседателот на Сојузот на здруженија на дијабетичари на Р.Македонија

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со претседателот на Сојузот на здруженија на ди...

Гентамицин раствор за инјектирање (10mg/ml, 20mg/ml, 40mg/ml, 60mg/ml и 80mg/ml) – ризик за појава на несакани реакции од поединечни серии на лекот контаминирани со хистамин

Од декември 2015 година во повеќе земји членки на ЕУ пријавени се несакани реакции по употреба на производи кои ја содржат активната супстанција гентамицин сулфат ...

Средба со г-дин Никола Бертолини, раководител за соработка во Делегацијата на Европската Унија во Скопје

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски заедно со тим од вработените денес оствари с...

Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) го одбележа Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА

Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) го одбележа Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА и ја искажа подршката за луѓето кои живеат со оваа болест. О...

Средба со Амбасадорот на Република Франција НЕ Кристиан Тимоние

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), М-р фарм. Роберт Бекироски денес оствари средба со Амбасадорот на Репуб...

Прв состанок на работната група за фармаковигиланца

На ден 09.11.2017 година во просториите на  Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Македонија (МАЛМЕД), се одржа првиот состанок на работната група ко...